Polícia: Od piatka otvoria aj menšie hraničné priechody

0
Foto: facebook Polícia SR

Od piatka 9. júla opätovne otvoria všetky hraničné priechody tretej kategórie, takže všetky prekážky na prekračovanie vnútorných hraníc budú odstránené. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Hovorkyňa informovala, že policajný zbor s pomocou Ozbrojených síl SR a s príslušníkmi Finančnej správy SR bude tiež naďalej vykonávať kontroly plnenia karanténnych povinností osôb pri vstupe na územie SR. „Na všetkých väčších cestných priechodoch prvej a druhej kategórie budú vykonávané trvalé kontroly, na menších priechodoch tretej kategórie sa bude vykonávať pravidelný monitoring dodržiavania karanténnych povinností osôb,“ tvrdí Bárdyová.

Od piatku vstupuje do platnosti nová vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR, ktorá mení povinnosti osôb pri vstupe na územie Slovenskej republiky. „Zároveň ukladá povinnosť registrácie na webe e-hranica všetkým vstupujúcim osobám s výnimkou pre tranzitujúce osoby,“ spresňuje hovorkyňa policajného prezídia.

Policajti prosia všetkých, ktorí cez hranice prechádzajú, aby si z dôvodu zabezpečenia plynulosti premávky pred príchodom na miesta kontroly pripravili všetky potrebné doklady, potvrdenia alebo mobilné zariadenia s digitálnymi formami potvrdení. Policajný zbor vykonáva kontrolu digitálnych COVID preukazov EÚ aj prostredníctvom mobilných čítacích zariadení.

- Reklama -