Úrad pre reguláciu hazardných hier získava od júla dáta z prevádzkovania online hazardných hier

0
Ilustračná snímka. (Foto: GregMontani, Pixabay)

Od júla tohto roka získava Úrad pre reguláciu hazardných hier dáta z prevádzkovania hazardných hier online. Od začiatku tohto mesiaca totiž nadobudla účinnosť tretia časť vyhlášky rezortu financií o rozsahu a spôsobe získavania údajov o hazardných hrách zo servera prevádzkovateľa hazardnej hry. Úrad pre reguláciu hazardných hier o tom informoval v tlačovej správe.

„Zmyslom prijatia vyhlášky bolo najmä zautomatizovanie procesov. K dispozícii tak máme možnosť sledovať online dáta z každej hazardnej hry celkovo alebo aj samostatne, a to najmenej v rozsahu stávka, výhra, výplata, prípadne s uvedením dátumu a času hry,” uviedol generálny riaditeľ úradu Peter Andrišin. Úrad má možnosť sledovať a analyzovať štatistické údaje, akými sú napríklad počet odohratých hazardných hier.

Vyhláška definuje spôsob a rozsah údajov, ku ktorým sa úrad dostane bezplatným prístupom cez server prevádzkovateľa hazardnej hry alebo spôsob a rozsah údajov, ktoré je povinný prevádzkovateľ posielať úradu na dennej alebo mesačnej báze. Táto legislatívna úprava znamená automatizované získavanie a spracovanie dát a jej cieľom je zefektívniť prácu úradu najmä v oblasti dozoru a kontroly.

- Reklama -