Zadržanie poslanca Krupu bolo podľa ĽSNS protizákonné, podajú trestné oznámenie

0
Na snímke zľava poslanec NR SR Peter Krupa (ĽSNS) a predseda ĽSNS Marian K. počas hlavného pojednávania na Špecializovanom trestnom súde(ŠTS) v Pezinku 21. septembra 2020. Foto: TASR

Utorkové zadržanie poslanca Národnej rady SR (NR SR) Petra Krupu (ĽSNS) na hraničnom priechode Horné Srnie v okrese Trenčín bolo protizákonné. Médiám to na dnešnej tlačovej konferencii povedal predseda opozičnej strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) Marian Kotleba. Polícia v utorok 6. júla informovala, že počas protestu na spomínanom hraničnom priechode napadol poslanec parlamentu Peter Krupa jedného z policajtov. Policajt utrpel drobné poranenie ruky a poslanec bol obmedzený na osobnej slobode. Kotleba túto verziu odmietol a zdôraznil, že práve policajt mal ako prvý napadnúť Krupu a bezdôvodne ho spacifikovať pomocou donucovacích prostriedkov.

Líder ĽSNS ozrejmil, že na hraničnom priechode bola zahataná nielen štátna, ale aj obecná cesta, ktorá viedla k obydliam ľudí, o čom podľa jeho slov nevedel ani starosta obce. „Bez toho, aby sa pri uvoľňovaní tejto cesty, pri ktorej pomáhal aj poslanec Krúpa, dialo čokoľvek protiprávne, policajt napadol pána poslanca. Zhromažďujeme dôkazy, ktoré to potvrdzujú,” priblížil Kotleba. Krupa mal byť podľa neho aj zranený a následne ošetrený v trenčianskej nemocnici.

Podpredseda Mandátového a imunitného výboru NR SR Rastislav Schlosár na tlačovej konferencii doplnil, že Krupu mali na polícii bezdôvodne zadržiavať približne päť hodín a nevedela o tom ani predsedníčka výboru. V tejto veci preto dnes podá trestné oznámenie za zneužitie právomoci verejného činiteľa.

- Reklama -