AKTUALIZÁCIA Rusko: Na Kamčatke našli vrak strateného lietadla, nikto neprežil

0
Antonov An-26 s rovnakým číslom palubnej dosky č. RA-26085, aké malo zmiznuté lietadlo. (Foto: SITA/ AP Photo/Marina Lystseva)

Ruské úrady oznámili nález vraku lietadla, ktoré zmizlo na Ďalekom východe. Stroj Antonov An-26 zmizol z radaru nad Kamčatkou, keď letel z mesta Petropavlovsk-Kamčatskij do mesta Palana. Jeho vrak lokalizovali päť kilometrov od letiska. Kamčatský guvernér Vladimir Solodov tlačovej agentúre Interfax povedal, že trup lietadla našli na pobreží Ochotského mora, ďalšie časti vo vode.

Na palube bolo 22 pasažierov a šesť členov posádky. Podľa informácií ruských médií haváriu nikto neprežil.

Lietadlo sa chystalo na pristávanie, keď s ním zhruba desať kilometrov od letiska v Palane stratili kontakt a zmizlo z radaru. Podľa kamčatskej vlády v ňom cestovala šéfka samosprávy v Palane Olga Mochirevová.

Stroj patrí Kamčatskej leteckej spoločnosti a podľa tlačovej agentúry Tass bol v prevádzke od roku 1982. Riaditeľ spoločnosti Alexej Chabarov pre tlačovú agentúru Interfax uviedol, že lietadlo bolo pred odletom z technického hľadiska v poriadku.

Incident už je predmetom kriminálneho vyšetrovania. Zástupca zmienenej spoločnosti Sergej Gorb uviedol, že lietadlo „prakticky narazilo do morského útesu,“ ktorý nemal byť v jeho pristávacej dráhe.

V roku 2012 havarovalo lietadlo Antonov An-28 Kamčatskej leteckej spoločnosti, ktoré tiež letelo na trase Petropavlovsk-Kamčatskij – Palana, do hory. Na palube bolo 14 ľudí, z ktorých 10 zomrelo. Obaja piloti, ktorí nehodu neprežili, mali podľa Tass alkohol v krvi.

- Reklama -