Veritelia Arca Capital Slovakia zvolili päťčlenný veriteľský výbor

0
peniaze, euro
Foto: Pijon, Pixabay

Veritelia spoločnosti Arca Capital Slovakia na svojej schôdzi zvolili päťčlenný veriteľský výbor a urobili ďalší krok na ceste k úspešnej reštrukturalizácii spoločnosti aj celej skupiny Arca. Veriteľský výbor na svojom následnom zasadnutí predĺžil lehotu na prípravu plánu reštrukturalizácie. Ten Arca Capital Slovakia predstaví do 10. septembra 2021. „Veritelia si vybrali svojich zástupcov, ktorí ich budú v priebehu celého reštrukturalizačného konania zastupovať a ako prví schvaľovať plán reštrukturalizácie spoločnosti Arca Capital Slovakia,” informoval o tom vo štvrtok Chief restructuring officer (CRO) skupiny Arca Peter Janiga.

Do päťčlenného veriteľského výboru boli zvolení veritelia Slovenská sporiteľňa, a.s., Asset Management Slovenskej sporiteľne, správ. spol., a.s., Privatbanka, a.s., Vladimír Kozový a Ľudovít Olejár. Parametre reštrukturalizácie spoločnosti Arca Capital Slovakia rámcovo sumarizuje reštrukturalizačný posudok. Ten ju porovnáva s alternatívnym riešením v podobe konkurzu. „Reštrukturalizačný posudok preukázal, že tým najlepším riešením súčasnej situácie Arca Capital Slovakia je práve jej reštrukturalizácia. Veriteľom by totiž mala priniesť vyššiu mieru uspokojenia než konkurz, a to v kratšom termíne,” vysvetlil partner spoločnosti PWC a poradca skupiny Arca Petr Smutný, a dodal, že reštrukturalizácia je neporovnateľne výhodnejšia nielen pre veriteľov, ale tiež pre spoločnosť i celú skupinu Arca a jej zamestnancov.

Spoločnosť Arca Capital Slovakia bola do Obchodného registra SR zapísaná koncom októbra 2003. Arca Capital je súkromná investičná skupina v strednej a východnej Európe pôsobiaca v segmente nehnuteľností a turizmu, finančných služieb, energetiky a ďalších súvisiacich odvetviach.

- Reklama -