SaS bude o Matovičovi hlasovať jednotne

0
minister hospodárstva SR Richard Sulík (Foto: TASR)

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) je v otázke odvolávania Igora Matoviča (OĽaNO) z funkcie ministra financií jednotná. Rozhodnutie o tom, ako budú poslanci Národnej rady SR (NR SR) za SaS v tejto veci hlasovať, oznámi strana pred hlasovaním. Podľa Richarda Sulíkav utorok 29. júna mali k tejto téme spoločné rokovanie Republiková rada SaS a poslanecký klub strany, ktoré bolo podľa jeho slov plodné a konštruktívne.

Poslanci strany Sloboda a Solidarita (SaS) sa nezúčastnia na rozprave mimoriadnej schôdze Národnej rady SR (NR SR) k odvolávaniu ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO). Na hlasovaní sa však zúčastnia.

Dnes sa začalo rokovanie mimoriadnej schôdze, na ktorej bude čeliť minister financií Igor Matovič odvolávaniu z funkcie. Zvolanie schôdze iniciovali nezaradení poslanci NR SR a členovia strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD). Návrh odovzdali do podateľne parlamentu v pondelok 28. júna. Líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini to zdôvodnil tým, že Matovič nezvláda výkon svojej funkcie ministra, rovnako ako nezvládol výkon premiérskeho mandátu. Pod zvolanie mimoriadnej schôdze sa podpísalo 39 poslancov parlamentu.

- Reklama -