Poslanci sa dnes po druhýkrát pokúsia otvoriť schôdzu k odvolávaniu Matoviča

1
Nezaradení poslanci NR SR Peter Pellegrini a Richard Raši počas rokovania 32. schôdze Národnej rady SR. Bratislava, 29. jún 2021. (Foto: SITA/Jana Birošová)

Poslanci Národnej rady SR (NR SR) sa dnes po druhýkrát pokúsia otvoriť mimoriadnu schôdzu parlamentu, na ktorej chce opozícia vysloviť nedôveru ministrovi financií Igorovi Matovičovi (OĽaNO). Začiatok 34. schôdze je naplánovaný na 12:00. Ešte predtým plénum od 9:00 pokračuje v rokovaní riadnej 32. schôdze.

Pôvodne sa mala mimoriadna schôdza k odvolávaniu Matoviča z funkcie konať v utorok 29. júna vo večerných hodinách. Plénum však nebolo uznášaniaschopné, keďže sa prezentovalo iba 53 členov zákonodarného orgánu. Opoziční a nezaradení poslanci totiž v utorok podvečer na protest proti správaniu koalície opustili rokovaciu sálu. Podpredseda parlamentu Gábor Grendel (OĽaNO) preto stanovil nový termín 34. schôdze na dnes.

Zvolanie schôdze iniciovali nezaradení poslanci NR SR a členovia strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD). Návrh odovzdali do podateľne parlamentu v pondelok 28. júna. Líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini to zdôvodnil tým, že Matovič nezvláda výkon svojej funkcie ministra, rovnako ako nezvládol výkon premiérskeho mandátu. Pod zvolanie mimoriadnej schôdze sa podpísalo 39 poslancov parlamentu.

- Reklama -

1 komentár

  1. Keď nepracujú,nech nejedia.Okamžite im odobrať platy.Ja živorím s 270€ dôchodkom.Oni ani za 4000€ nesadnú do lavice v parlamente.To je škandál.

Comments are closed.