Opozícia na protest proti správaniu koalície opustila rokovaciu sálu

0
Peter Pellegrini (Hlas-SD) Foto: SITA/Jana Birošová

Rokovaciu sálu Národnej rady SR (NR SR) opustili nezaradení poslanci na protest proti správaniu koalície. Nikto z 39 poslancov, ktorí sa podpísali pod mimoriadnu schôdzu parlamentu k odvolávaniu ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO), dnes nebude v sále, a preto sa schôdza neotvorí. Na brífingu to médiám povedal nezaradený poslanec a líder strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) Peter Pellegrini. Podľa jeho slov budú všetci prítomní v pléne v stredu 30. júna od 9:00. Predseda Hlasu-SD poukázal na to, že začiatok schôdze sa niekoľkokrát posúval, dôvod však nepozná. Keď podpredseda parlamentu Gábor Grendel (OĽaNO) vyzval poslancov, aby sa prezentovali, plénum nebolo uznášaniaschopné.

„Budeme čakať, ako sa s týmto vysporiada predseda parlamentu,“ povedal Pellegrini. Odmieta, aby sa s opozíciou narábalo nekultúrne a nedôstojne. Podľa neho je koalícia v neistote a „snaží sa takýmto spôsobom oddialiť hlasovanie o osude Igora Matoviča”.

Predseda strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico podotkol, že hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) si nie je isté tým, ako zahlasuje poslanecký klub strany Sloboda a Solidarita (SaS).

- Reklama -