Remišová: Je nešťastné, že exposlanci Za ľudí chcú hlasovať proti Matovičovi

0
Podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (uprostred) (Foto: SITA/Úrad vlády SR)

Ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR a líderka strany Za ľudí Veronika Remišová je proti opozičnému návrhu na vyslovenie nedôvery ministrovi financií Igorovi Matovičovi (OĽaNO). Považuje za nešťastné, že hlasovanie s opozíciou v tejto veci avizujú bývalí členovia strany Za ľudí a v súčasnosti nezaradení poslanci Národnej rady SR (NR SR) Miroslav Kollár a Tomáš Valášek.

„Verejnosť dnes vníma, že ľudia, ktorí sú zodpovední za rozklad štátu, robia všetko preto, aby vládu rozbili a dostali svojich ľudí späť k moci. Odmietam im v tom pomáhať a aj preto som proti podpore návrhu na odvolanie Igora Matoviča,” priblížila predsedníčka Za ľudí.

Voči Matovičovi existuje podľa jej slov veľa výhrad, od komunikácie, či vzťahov s koaličnými partnermi. Ocenila však jeho boj proti korupcii, hlavne v čase, keď bola strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) pri moci. „Rozumiem výhradám, ktoré voči kolegovi Matovičovi majú mnohí občania. Pokladám ale za mimoriadne pokrytecké, ak dnes návrhy na jeho odvolanie podáva Smer, ktorý sa tvári, akoby nebol zodpovedný za rozsah korupcie a mafie, ktorá počas jeho vlády preliezla najvyššie poschodia štátu,” dodala Remišová.

Mimoriadna schôdza k vysloveniu nedôvery ministrovi financií sa bude konať dnes v podvečerných hodinách. Zvolanie schôdze iniciovali nezaradení poslanci NR SR a členovia strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD). Návrh odovzdali do podateľne parlamentu v pondelok 28. júna. Líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini to zdôvodnil tým, že Matovič nezvláda výkon svojej funkcie ministra, rovnako ako nezvládol výkon premiérskeho mandátu. Pod zvolanie mimoriadnej schôdze sa podpísalo 39 poslancov parlamentu.

- Reklama -