Lipšic: Nikdy sa nevzdáme

0
špeciálny prokurátor Daniel Lipšic (Foto: SITA/Martin Medňanský)

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic verí vyšetrovateľom a prokurátorom, že kauzu prípravy jeho vraždy, ako aj prípravy vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho privedú do spravodlivého konca. Napísal to na sociálnej sieti s tým, že mu už bolo doručené uznesenie o vznesení obvinenia voči podnikateľovi Marianovi Kočnerovi.

“Verím vyšetrovateľom NAKA, ako aj mojim kolegom prokurátorom, že aj tento obludný príbeh nenávisti, strachu a honby za luxusom a mocou, sa im podarí priviesť do spravodlivého konca. V súčasnosti vyšetrovacie tímy NAKA a Úradu inšpekčnej služby vedú množstvo trestných stíhaní proti bývalým vysoko postaveným predstaviteľom bezpečnostných zložiek, justície, vplyvným oligarchom, či politikom. Tieto trestné stíhania sú vedené pod dozorom prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) a sú vedené najmä za založenie zločineckých skupín, korupciu a ekonomické trestné činy. Tak ako postupne rozplietame nitky zločineckých skupín (tých v bielych golieroch), tak sa zintenzívňujú útoky na právne inštitúty, ktoré máme v našom trestnom procese dlhé roky – na spolupracujúcich obvinených, dohodovacie konanie, kolúznu väzbu. Rovnako tak začali takmer každodenné útoky na vyšetrovateľov, prokurátorov a sudcov, ktorí pôsobia a rozhodujú v týchto mimoriadne závažných kauzách. Ide pritom o tých istých vyšetrovateľov NAKA, a tých istých prokurátorov ÚŠP, ktorí v minulosti odstíhali najnebezpečnejšie zločinecké skupiny na Slovensku. Vtedy však išlo najmä o hrubokrkú mafiu, dnes ide o zločinecké skupiny bielych golierov. Keď som nastúpil do funkcie špeciálneho prokurátora, tak som si predsavzal obmedziť verejné vystúpenia a rozhovory s mediámi na minimum. V súčasnosti však spolu s mojimi kolegami prokurátormi ÚŠP komunikovať musíme. Musíme sa totiž brániť. A musíme brániť súčasný proces, ktorý má kľúčový význam pre najdôležitejší princíp právneho štátu – pre princíp rovnosti pred zákonom. Ak si ktokoľvek myslí, že nás svojimi útokmi a vyhrážkami zastraší, tak je na omyle. Budeme si poctivo vykonávať svoju prácu, pôjdeme tam, kam nás dôkazy dovedú a budeme trpezlivo vysvetľovať, prečo je naša práca tak kľúčová pre nastolenie spravodlivosti na Slovensku. A budeme sa brániť. Budeme brániť Spravodlivosť,” uviedol Lipšic na sociálnej sieti.

Svoj odkaz verejnosti špeciálny prokurátor Lipšic ukončil výrokom W. Churchilla: „Ak to bude potrebné, tak dlhodobo, ak to bude potrebné, tak osamotení … Nikdy sa nevzdáme“

- Reklama -