Lengvarský: Minister poďakoval záchranárom za zásah na južnej Morave

0
Hlavný lekár OS ZZS SR Július Pavčo, Riaditeľ OS ZZS SR Juraj Kottner, minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský a štátny tajomník Ministerstva zdravotníctva SR Kamil Száz počas tlačovej besedy po návšteve Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS SR) v Bratislave ministrom zdravotníctva SR, na ktorej poďakoval operačnému stredisku a záchranárskym zložkám za ich nasadenie a pomoc kolegom v Českej republike pri živelnej katastrofe na južnej Morave. Bratislava, 29. jún 2021. (Foto: SITA/Ľudovít Vaniher)

Minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO) poďakoval záchranárom za zásah na južnej Morave. Búrka a tornádo na južnej Morave si vyžiadali aj pomoc slovenských záchranárskych zložiek. Ako informovala hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová, minister zdravotníctva bol dnes osobne poďakovať pracovníkom Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) za dôsledný zásah a profesionálnu prácu.

„Ďakujem kolegom z OS ZZS za okamžitú reakciu, informovanie ministerstva zdravotníctva a spoločnú tímovú prácu, vďaka ktorej sme mohli kolegom v Česku okamžite pomôcť. V čase nešťastia, ihneď, ako sme boli o ňom informovaní, som okamžite vydal pokyn na vyslanie pomoci,” uviedol minister Lengvarský. Priamo na mieste zasahovali ambulancie ZZS z bratislavského a trnavského regiónu.

„Okamžite sme kontrolovali aj možnosti prípadného prijatia pacientov v nemocniciach. Ďakujem Univerzitnej nemocnici Bratislava, Fakultnej nemocnici Trnava a nemocniciam v Myjave, Skalici a Malackách za okamžitú reakciu a avizovanú možnosť v prípade potreby prijať pacientov,“ doplnil štátny tajomník ministerstva zdravotníctva Kamil Száz.

- Reklama -