USA: Na Floride sa zrútila 12-poschodová budova, zomrel najmenej jeden človek

0
Kusy betónu a výstuže visia z balkónov po čiastočnom zrútení budovy, štvrtok 24. júna 2021 v Surfside na Floride. (Foto: SITA/ AP Photo/Wilfredo Lee)

NNajmenej jedna osoba zomrela a minimálne osem utrpelo zranenia, keď sa na Floride čiastočne zrútila 12-poschodová budova. Na mieste je masívna záchranná operácia, informuje spravodajský portál BBC s tým, že záchranári z trosiek vytiahli 35 ľudí, vrátane chlapca.ajmenej jedna osoba zomrela a osem utrpelo zranenia, keď sa na Floride čiastočne zrútila 12-poschodová budova. Na mieste je masívna záchranná operácia, keďže panujú obavy, že v troskách sú ďalší ľudia. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Obytná budova v Surfside, severne od Miami Beach, sa zrútila okolo 2:00 miestneho času (8:00 stredoeurópskeho letného času). Hasičskí záchranári okresu Miami-Dade poslali na miesto 80 vozidiel. S operáciou pomáha aj polícia.

Dron kontroluje škody na čiastočne zrútenej budove vo štvrtok 24. júna 2021 v Surfside na Floride (Foto: SITA/ AP Photo/Wilfredo Lee)

Polícia v súvislosti s incidentom poskytla adresu, na ktorej sa nachádzajú 12-poschodové Champlain Towers so 130 bytmi. Kolaps postihol zhruba polovicu z nich. Starosta Surfside Charles Burkett vysvetlil, že zadná časť budovy je úplne zničená.

Ľudia čakajú na informácie po páde budovy. (Foto: SITA/ AP Photo/Wilfredo Lee)

Okresný komisár José Díaz zase informoval, že s 51 osobami, ktoré žili v budove, zatiaľ nenadviazali kontakt, a teda nevedia, čo s nimi je. Presný počet ľudí, ktorí boli v čase kolapsu v budove, nie je známy.

- Reklama -