Kolíková: Plán obnovy znamená aj rýchlejšiu spravodlivosť

0
ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (Za ľudí) Foto: SITA/Branislav Bibel

“Veľmi sa teším, že predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen dnes oficiálne potvrdila, že Brusel schválil slovenský Plán obnovy a odolnosti,” vyhlásila ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) na sociálnej sieti. Čo to podľa nej v praxi znamená?

Pre justíciu to znamená významný krok vpred – objasňuje Kolíková. “Znamená to obnovu celého hardvéru, všetky počítače, zariadenia, ktoré potrebujú či už sudcovia, sudkyne, ale aj ostatný odborný personál na výkon justície. Rovnako sú tu prostriedky na nový softvér, teda programové vybavenie nevyhnutné pre chod justície, osobitne teraz v tomto období elektronizácie. Sú tu tiež prostriedky na vytvorenie analytických jednotiek pre nové odvolacie súdy, Najvyšší súd, Najvyšší správny súd a rovnako sú tu prostriedky, ktoré súvisia s podporou pre novú súdnu mapu, pre nové sídla súdov,” objasňuje plánované využitie peňazí ministerka.

Kolíková uviedla, že sa veľmi teší a verí, že ľudia to pocítia v tom, že sudcom, sudkyniam sa bude lepšie pracovať v novom prostredí, s novým vybavením, vďaka čomu budú mať občania rýchlejšiu spravodlivosť, ktorej budú dobre rozumieť.

- Reklama -