Indonézia: Počet nákaz koronavírusom prekročil hranicu dvoch miliónov

0
Zdravotnícki pracovníci zhromažďujú vzorky výterov z nosa. Indonézia hlásila viac prípadov koronavírusu ako ktorákoľvek iná krajina na juhovýchode Ázia. (Foto: SITA/ AP Photo/Binsar Bakkara)

Indonézia v pondelok nahlásila najvyšší denný prírastok nových prípadov nákazy koronavírusom. Ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že v krajine za uplynulých 24 hodín potvrdili 14 536 nových infekcií a 294 úmrtí. Počet nákaz v Indonézii tak prekročil hranicu dvoch miliónov. Ochoreniu COVID-19 doteraz v krajine podľahlo viac ako 54 950 ľudí, čo je najväčší počet obetí pandémie v juhovýchodnej Ázii.

Pracovníci kladú rakvu do hrobu počas pohrebu v špeciálnej časti verejného cintorína v Jombangu vyhradenom pre tých, ktorí zomreli na COVID-19. (Foto: SITA/ AP Photo/Tatan Syuflana)

Počet nákaz koronavírusom v Indonézii, ktorá je štvrtou najľudnatejšou krajinou na svete, začal stúpať v uplynulých týždňoch. Za dôvod tohto rastu považujú cestovanie počas islamského sviatku Íd al-fitr, ale aj príchod nových variantov vírusu, napríklad variantu delta, ktorý prvý raz odhalili v Indii.

V Indonézii doteraz proti koronavírusu úplne zaočkovali iba 12,3 milióna ľudí, pričom krajina má 270 miliónov obyvateľov. Čiastočne je zaočkovaných 10,9 milióna Indonézanov. Vláda krajiny však odmieta rozsiahly lockdown pre obavy z vplyvu na ekonomiku. Úrady, reštaurácie, nákupné centrá a náboženské budovy zostávajú otvorené, hoci prevádzkovať ich môžu iba na 50 percent kapacity.

- Reklama -