Lufthansa chce pred septembrovými voľbami splatiť miliardy eur zo štátnej pomoci

0
Lietadlo leteckej spoločnosti Lufthansa (Foto:TASR/DPA)

 Spoločnosť Lufthansa chce ešte pred parlamentnými voľbami, ktoré Nemecko čakajú koncom septembra, splatiť miliardy eur z programu štátnej pomoci na zmiernenie dopadov pandémie koronavírusu. Uviedol to v piatok generálny riaditeľ skupiny Carsten Spohr. Zhruba pred rokom nemecká vláda Lufthanse schválila záchranný balík v objeme deväť miliárd eur. Výmenou za pomoc štát v skupine prevzal 20-percentný podiel. Lufthansa je najväčší letecký prepravca v Nemecku. Súčasťou skupiny sú aj ďalšie aerolinky vrátane rakúskych Austrian Airlines a švajčiarskych Swiss.

„Boli sme jednou z prvých spoločností, ktorú zachránila nemecká vláda,“ uviedol Spohr. Ako dodal, „chceme byť tiež jednou z prvých spoločností, ktorá splatí peniaze (zo záchranného programu), dúfajme, že pred parlamentnými voľbami.“ Spoločnosť podľa neho smeruje k dosiahnutiu tohto cieľa.

Parlamentné voľby sú v Nemecku naplánované na 26. septembra. Výsledky rozhodnú o nástupcovi kancelárky Angely Merkelovej, ktorá sa nebude uchádzať o ďalší mandát.

- Reklama -