Drucker: Budíček, vážení!

0
Tomáš Drucker (Dobrá voľba) Foto: SITA/Branislav Bibel

Vlani sme si druhú vlnu nepripúšťali a tak vláda celé leto ignorovala prípravu na druhú vlnu pandémie. “Účet za toto zlyhanie počítame na Slovensku v dvoch desiatkach tisíc nadmerných úmrtí. Tragické duo Matovič a Krajčí už boj proti covid-19 neriadi. Napriek tomu sa história opakuje,” upozorňuje exminister zdravotníctva Tomáš Drucker (Dobrá voľba) na sociálnej sieti. Tu je celý jeho názor:

Je zjavné, že panuje sebauspokojenie a sebaklam. Podľahol mu bývalý premiér Matovič, vedľa je aj premiér Heger. Jeho vláda sa správa, akoby sa pandémia skončila a nikdy sa nemala vrátiť.Nedajme sa pomýliť covid-automatom. Nie je tam nič o kapacitách, ktoré potrebujeme, aby sme život nemuseli opäť zastaviť. Od nich závisí, či si udržíme otvorené hranice, otvorené školy a podstatnú čas normálneho života. O takomto pláne nič nevieme.

  1. Minister zdravotníctva a hlavný hygienik musia povedať, aké majú byť kapacity na jeseň v PCR testovaní!

2. Minulý rok trasovanie zlyhalo pri pár stovkách prípadov denne. Potrebujeme kapacity pre desaťnásobok!

3. Čoskoro majú skončiť MOM-ky. Je správne, že k tomuto nezmyslu sa ministerstvo nechce vracať. Ale nepočuli sme, ako bude vyzerať nové testovanie!

4. Minister zdravotníctva opakuje, že očkovanie patrí všeobecným lekárom. Lenže reálne sme sa nikam nepohli! Vláda Eduarda Hegera sa správa akoby ďalšia vlna pandémie nehrozila. Nemôžeme však rezignovať. Žiadajme odpovede a plán, ako chcú zabrániť ďalšej tragickej jeseni a zime na Slovensku.

Budíček, vážení!

- Reklama -