Fico: Mikulec nespĺňa kritériá ani do obecného zastupiteľstva, nie ešte na post ministra vnútra

0
predseda strany SMER-SD Robert Fico (Foto: TASR)

Nebola to strana Smer-SD, ale správa SIS a rozhodnutia najvyššieho súdu, ústavného súdu a napokon aj generálnej prokuratúry, kto poukázal na zverstvá, ktoré tu pácha táto vládna koalícia, len aby dala verejnosti potravu v podobe kriminalizovania opozície, pretože oni nevedia robiť nič iné. “Zdevastovali štát, rozbili verejné financie, pokrivili právny štát, demokraciu, pošliapali po ľudských právach a preto si museli nájsť niečo, čím svoje zlyhania prekryjú,” uviedol Robert Fico (Smer-SD) po odvolávaní ministra vnútra Mikulca v parlamente. 

Na Slovensku existuje podľa neho v prostredí ministerstva vnútra pracovná skupina zložená z vyšetrovateľov a operatívcov, ktorá po dohode s prokurátormi Špeciálnej prokuratúry vyhľadáva udavačov – pochybné osoby s kriminálnou minulosťou a najzávažnejšou trestnou činnosťou – aby udávali kohokoľvek, aj členov vlastnej rodiny, len aby sa vyhli zodpovednosti. Táto pracovná skupina s nimi pracuje a manipuluje ich, dodáva im dokumenty z prípadov a výpovede obvinených. Cieľ je vypovedať tak, aby vybraného človeka obvinili, zadržali a vzali do väzby.

“Preto konštatujeme, že dnes sedia vo väzbe nevinní ľudia, čo potvrdzuje aj správa SIS. Nepotrebujú žiadne dôkazy, stačí jedno jediné vyjadrenie udavača. Vláda kriminalizuje opozíciu preto, lebo s nami nedokáže profesionálne súperiť a nedokáže s nami držať krok. Ich amaterizmus vyrovnávajú zneužívaním polície a kriminalizáciou,” vyhlásil Fico. 

Podľa Fica sme v posledných mesiacoch svedkami neoprávnených a podivuhodných zadržaní. Ide napríklad o sudcu najvyššieho súdu Kolcúna, podpredsedníčku najvyššieho súd Urbancovú, alebo bývalého sudcu Molnára. Generálny prokurátor im zrušil obvinenia, lebo boli nezákonné, nekonkrétne a obvinení nevedeli voči čomu sa majú brániť. Rovnaké to bolo podľa neho aj v prípade bývalého šéfa NAKA Zuriana, či šéfa operatívcov Kaľavského. Takmer vo všetkých týchto prípadoch ide o nadkvalifikáciu skutku, aby mohli vytipovaných ľudí zadržať vo väzbe. 

“Všetky tieto špinavé, zločinecké metódy, za ktoré nesie zodpovednosť minister vnútra a koalícia, sa dotýkajú medializovaných káuz: Božie mlyny, Očistec, Judáš a Mýtnik. Faktickosť týchto tvrdení potvrdzuje správa SIS,” uviedol Fico.  

Predstavitelia vládnej koalície sa podľa opozičného politika vyhrážajú predstaviteľom strany Smer-SD kriminalizáciou a likvidáciou. Tvrdia, že treba rozšíriť väznice na Slovensku pre predstaviteľov opozície a minister Mikulec nielenže toleruje takéto vyjadrenia zo svojich radov, sám svojim vystúpením potvrdil, že nespĺňa kritériá ani do obecného zastupiteľstva malej obce a nie ešte na post ministra vnútra.

- Reklama -