Parlament bude pokračovať v odvolávaní Mikulca v stredu

0
minister vnútra Roman Mikulec (Foto: SITA/ Ľudovít Vaniher)

Mimoriadna schôdza Národnej rady SR (NR SR), na ktorej čelí odvolávaniu z funkcie minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO), bude pokračovať v stredu 16. júna o 9:00. Podpredseda parlamentu Juraj Blanár (Smer-SD) ukončil dnešný rokovací deň. Poslanci najprv hlasovali o návrhu, aby dnes rokovanie pokračovalo aj po 19:00 a v prípade potreby aj po polnoci. Hlasovanie sa malo uskutočniť v stredu o 11:00. Plénum však nebolo uznášaniaschopné.

Do rozpravy je ešte písomne prihlásená približne desiatka členov zákonodarného zboru. Potom dostanú možnosť prihlásiť sa ústne. V rozprave počas dnešného dňa vystúpili viacerí členovia kabinetu na čele s premiérom Eduardom Hegerom (OĽaNO). Ministrovi vyjadrili podporu hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) a strany Sloboda a Solidarita (SaS) a Za ľudí. Naopak, za jeho odvolanie budú hlasovať koaliční poslanci z hnutia Sme rodina Peter Pčolinský a Adriana Pčolinská. Samotný Mikulec cíti dôveru vlády a poslaneckých klubov koaličných strán.

Mimoriadnu schôdzu iniciovala strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD). V odôvodnení návrhu opoziční poslanci uvádzajú, že medializované udalosti potvrdzujú, že minister vnútra nezvláda riadenie tohto rezortu.

- Reklama -