Krajniak: Dvaja poslanci Sme rodina majú „voľnú kartu“ pri hlasovaní o nedôvere Mikulcovi

0
Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Foto: SITA/Alexandra Čunderlíková)

Dvaja poslanci Národnej rady SR (NR SR) z vládneho hnutia Sme rodina majú „voľnú kartu“ pri hlasovaní o nedôvere ministrovi vnútra SR Romanovi Mikulcovi (OĽaNO). Pred mimoriadnym rokovaním vlády to uviedol minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina). Na dnešnej schôdzi sa ministri budú venovať návrhu poslancov NR SR na vyslovenie nedôvery šéfovi rezortu vnútra. Mikulec aj predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) potvrdili, že dnes poobede sa stretnú s koaličnými poslancami, ktorí avizovali, že budú hlasovať s opozíciou.

Zvolanie mimoriadnej schôdze k vysloveniu nedôvery ministrovi vnútra iniciovala opozičná strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD). Konať sa bude v utorok 15. júna. Ministrovi vnútra vyjadrilo podporu hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) a strany Sloboda a Solidarita (SaS) a Za ľudí. Naopak, za jeho odvolanie budú hlasovať koaliční poslanci Peter Pčolinský a Adriana Pčolinská (obaja Sme rodina). Pčolinský pre spravodajský portál aktuality.sk potvrdil, že bude hlasovať za odvolanie Mikulca z funkcie. Minister vnútra už totiž nemá jeho dôveru.

Bývalý riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír Pčolinský čelí obvineniu, že za úplatok 20-tisíc eur zastavil odpočúvanie a rozpracovanie momentálne obvineného podnikateľa Zoroslava Kollára. Druhé obvinenie je podľa medializovaných informácií založené na podozrení, že sprostredkoval sumu desaťtisíc eur policajtovi za to, aby sa neriešili podozrenia voči známej nadnárodnej stavebnej spoločnosti.

- Reklama -