Mikulec: Stíhanie Szabóa nemá vplyv na chod policajnej inšpekcie

0
minister vnútra SR Roman Mikulec (Foto: SITA/Alexandra Čunderlíková)

Trestné stíhanie riaditeľa Úradu Inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR Adriána Szabóa nemá vplyv na chod inštitúcie. Ako dnes po rokovaní vlády povedal minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO), ubezpečili ho o tom riaditelia jednotlivých odborov inšpekcie. Minister zároveň povedal, že vedením inšpekcie poverí dočasného šéfa a pokiaľ parlamentný brannobezpečnostný výbor odobrí odvolanie Adriána Szabóa, na jeho miesto bude vyhlásené výberové konanie.

„Aj ja sa potrebujem stretnúť s tým človekom a sa porozprávať. Keďže je to takto narýchlo, nechcem zatiaľ hovoriť, kto to je,” povedal o prípadom dočasnom šéfovi inšpekcie.

Vláda dnes schválila návrh na odvolanie obvineného riaditeľa Úradu inšpekčnej služby Adriána Szabóa. Návrh na odvolanie vláda predloží na prerokovanie Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť. Ak výbor aspoň trojpätinovou väčšinou hlasov všetkých členov odporučí jeho odvolanie, vláda riaditeľa Úradu inšpekčnej služby z funkcie odvolá.

Riaditeľa Úradu inšpekčnej služby polícia zadržala vo štvrtok 3. júna v súvislosti s obvinením z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa a korupčnú trestnú činnosť. Tá mala spočívať v prijatí spotrebnej elektroniky a finančnej hotovosti, minimálne 20-tisíc eur.

- Reklama -