Krajniak kritizoval Mikulca. Hlasoval by za jeho odvolanie?

0
Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) Foto: TASR

Minister práce, sociálnych, vecí a rodiny Milan Krajniak otvorene kritizoval ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO). “Myslím si, že sa stráca v tom, čo sa mu v rezorte deje. Tak dobrý minister vnútra nekoná,” vyhlásil v nedeľu v relácii TV Markíza Na telo. Ako by hlasoval v parlamente na mimoriadnej schôdzi o odvolávaní Mikulca? Šéf poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský uviedol, že on bude hlasovať za odvolanie Mikulca.

Dvaja poslanci Sme rodina majú podľa predsedu Sme rodina Borisa Kollára zelenú kartu pri hlasovaní – Peter Pčolinský, brat a Andrea Pčolinská, manželka Vladimíra Pčolinského, bývalého riaditeľa SIS, ktorý je vo vyšetrovacej väzbe. “Majú zelenú kartu, samozrejme, z pochopiteľných dôvodov,“ vysvetlil pre RTVS Kollár. „Prajem si, aby ich viacej nebolo,“ dodal.

Minister Krajniak je už vo vyjadreniach opatrnejší. Ako člen vlády v parlamente hlasovať nebude, ale odmieta aktuálne povedať aj svoj názor. “Klub sa o tom bude radiť v pondelok, čiže až v pondelok bude stanovisko,” uviedol stručne a vecne Krajniak pre ParlamentneListy.sk.

“Premiér Heger vyhlásil, že on sa nepodporenia Mikulca neobáva. „Máme tu koaličnú zmluvu, ktorá jasne hovorí o tom, že nehlasujeme s opozíciou a vonkoncom nie za odvolávanie koaličných alebo vládnych ministrov. Je to porušenie koaličnej zmluvy, a preto také porušenie má aj svoje následky,“ vyhlásil Heger.

- Reklama -