FOTO: Cudzinecká polícia za nelegálnu prácu vyhostila 19 cudzincov

0
Za nelegálnu prácu bolo 19 cudzincov vyhostených so zákazom vstupu na územie SR. Zdroj: FB/ Polícia Slovenskej republiky

Cudzinecká polícia za nelegálnu prácu vyhostila na jeden rok 19 cudzincov. Ako informovala Polícia SR na sociálnej sieti, daní cudzinci majú 30 dní na to, aby zo Slovenska vycestovali. Cudzincov našli policajti spolu s pracovníkmi Inšpektorátu práce Nitra a pracovníkmi Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny Nové Zámky v jednej z firiem v Šuranoch v okrese Nitra.

Oddelenie cudzineckej polície Policajného zboru Nové Zámky na základe zákona o pobyte cudzincov v súvislosti s konaním o ich administratívnom vyhostení zo Sovenskéhoa predviedlo 22 cudzincov. „Predvedených bolo sedem štátnych príslušníkov Srbska, 11 štátnych príslušníkov Ukrajiny, dvoch štátnych príslušníkov Bosny a Hercegoviny a dvoch štátnych príslušníkov Gruzínska,“ priblížila polícia.

Z nich boli traja cudzinci prepustení po preverení pracovníkmi Inšpektorátu práce Nitra a následnom vypočutí bez vydania rozhodnutia o administratívnom vyhostení. Inšpektori práce po spísaní zápisníc o podaní informácií zistili, že výkon závislej práce pre kontrolovaný subjekt nebol preukázaný.

- Reklama -