SNS: Heger s Matovičom likvidujú živnostníkov

0
Andrej Danko (Foto: facebook A. Danka)

Slovenská národná strana protestuje proti rušeniu paušálnych výdavkov. Predseda vlády Heger a minister financií Matovič potvrdili, že živnostníci si budú môcť kupovať daňové licencie.

Slovenská národná strana veľmi ťažko presadila návrh uplatnenia si paušálnych výdavkov zo 60% príjmov živnostníka, a tak už nemuseli zberať bločky. Súčasne sme živnostníkom s príjmom do 100 000 eur znížili daň z príjmu nad 15%. Je škoda, že táto vlády zdvihla živnostníkom s príjmom nad 50 000 eur opäť daň na sadzbu 20%.

Bude však obrovskou chybou, ak živnostníci nebudú môcť využívať paušálne výdavky. Paušálne výdavky pomohli zastabilizovať živnostenský stav. V minulosti dochádzalo k úbytku živnostníkov.

Živnostník je dôležitou súčasťou slovenskej ekonomiky. Živnostník by v tejto ťažkej dobe nemal byť vystavovaný stresovaniu zmenou daňových pásiem a účtovných systémov. Paušálne výdavky sa ukázali ako veľmi dobrý nástroj pre živnostníkov. Mnoho z nich ušetrilo stovky eur na zníženej dani a aj na tom, že nemuseli platiť účtovníkov. Veríme, že aj Živnostenský zväz sa postaví na odpor tejto vláde v predmetnej úvahe.

Táto informácia je komerčným oznámením a je odvysielaná v znení dodanom klientom bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA za jej obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá.

- Reklama -