Očkovanie učiteľov pokračuje, do miest vysielajú očkovacie tímy

0
očkovanie (Foto: SITA/ AP Photo/Matt Slocum, File)

Ministerstvo školstva pokračuje v očkovaní učiteľov a zamestnancov škôl z celého Slovenska. Po spustení vakcinácie v rezortnom očkovacom centre v Bratislave pokračuje výjazdmi do regiónov. V piatok 4. júna vyslali očkovací tím do Partizánskeho a Nitry a najbližšie sú v pláne ďalšie mestá. V tlačovej správe o tom informoval odbor komunikácie ministerstva školstva.

„Chceme byť pripravení na nový školský rok, preto robíme všetky opatrenia, aby sme vytvorili bezpečné prostredie a minimalizovali možnosť zatvárania škôl. Aj preto sme v predchádzajúcich mesiacoch zaočkovali viac ako 50-tisíc učiteľov. Momentálne pokračujeme ďalej,“ priblížil minister školstva Branislav Gröhling (SaS).

Podľa rezortu školstva je prednostné očkovanie učiteľov a zamestnancov škôl jedným z krokov, ako udržať v školách čo najbezpečnejšie prostredie a pripraviť bezpečnejší nasledujúci školský rok. Preto aj v spolupráci s organizáciou ministerstva školstva a mestskou časťou Vajnory otvorili rezortné očkovacie centrum. Prioritne je určené pre chronicky chorých, pre zamestnancov so zdravotnými komplikáciami, ale aj pre všetkých ostatných zamestnancov škôl.

V očkovacom centre v Dome kultúry Vajnory v Bratislave očkujú vakcínou od firmy Pfizer/BionTech počas utorka, stredy a soboty od 12:00 do 16:00. Očkovanie učiteľov a zamestnancov škôl a školských zariadení však nevykonávajú iba v Bratislave. Špeciálne výjazdové tímy oslovujú všetky vzdelávacie inštitúcie a na základe záujmu je vytvorený harmonogram s dohodnutým miestom a termínom očkovania v jednotlivých mestách.

- Reklama -