Najvyšší súd vypustil u obvineného podnikateľa Brhela dôvod kolúznej väzby

0
Jozef Brhel (Foto: TASR)

Najvyšší súd SR u obvineného podnikateľa Jozefa Brhela vypustil dôvod kolúznej väzby a ponechal ho vo väzbe z dôvodu útekovej väzby. Senát 1T najvyššieho súdu tak na dnešnom neverejnom zasadnutí zrušil uznesenie sudkyne pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku a sám rozhodol. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová.

ŠTS vzal 5. februára do väzby podnikateľa Jozefa Brhela, ktorý je obvinený pre pokračovací obzvlášť závažný zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku a zločin prijímania úplatku. Prípad súvisí s IT zákazkami na finančnej správe.

Národná kriminálna agentúra zadržala 29. januára v rámci akcie Mýtnik bývalého šéfa finančnej správy Františka Imreczeho a ďalšie osoby v súvislosti s korupciou a machináciami pri verejnom obstarávaní. Polícia v rámci akcie obvinila aj podnikateľov Michala Suchobu a Jozefa Brhela, ktorí sa v tom čase nachádzali v zahraničí. Jozef Brhel sa na Slovensko vrátil 1. februára a následne sa 2. februára dostavil na výsluch. Polícia ho potom zadržala. Podľa medializovaných informácií musel byť Jozef Brhel hospitalizovaný pre zhoršený zdravotný stav.

- Reklama -