Opäť zmena v systéme: Tejto skupine ľudí znova povolili prednostné očkovanie

0
Zdravotná sestra pripravuje dávku vakcíny proti COVID-19 (Foto: TASR)

Zamestnanci škôl sa oddnes budú môcť opätovne prednostne očkovať proti ochoreniu COVID-19. V tlačovej to uviedol odbor komunikácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ SR). Očkovanie budú môcť absolvovať v rezortnom očkovacom centre vo vybraných dňoch. Rezort zároveň pripravuje výjazdové tímy na pokrytie celého Slovenska.

„Evidujeme ľudí, ktorí nemali tú možnosť sa zaočkovať, nestihli si vybrať termín, alebo mali nejaké zdravotné problémy,“ povedal minister školstva Branislav Gröhling (SaS). MŠVVaŠ preto v spolupráci s mestskou časťou Bratislava – Vajnory otvorilo očkovacie centrum. To je prioritne určené pre chronicky chorých, pre zamestnancov so zdravotnými komplikáciami, ale aj pre všetkých ostatných zamestnancov škôl.

Zriaďovatelia alebo riaditelia škôl dostanú link s prihlasovacím formulárom, ktorý následne budú rozposielať zamestnancom škôl. Tí si budú môcť vybrať svoj preferovaný termín. Po registrácii im bude zaslaná SMS správa alebo email s pozvaním na očkovanie a ďalšie informácie ohľadom vakcinácie. V očkovacom centre v Dome kultúry Vajnory sa očkuje vakcínou Comirnaty od firmy Pfizer/BionTech vždy v utorok, stredu a sobotu v čase od 12:00 do 16:00.

Gröhling uviedol, že v prípade učiteľov mimo Bratislavy budú pracovníci ministerstva kontaktovať zriaďovateľov alebo riaditeľov v daných mestách a dohodnú si s nimi termín, kedy výjazdový tím príde do mesta. Prednostné očkovanie učiteľov a iných zamestnancov škôl fungovalo aj vo februári a marci, keď ho využilo viac ako 50-tisíc z nich.

- Reklama -