Dubnická MSM Group získala nové zákazky na dodávky obrannej i civilnej techniky

0
Foto: Facebook MSM Group

Dubnická zbrojovka MSM Group získala nové zákazky na dodávky obrannej i civilnej techniky. Jeden z najväčších zamestnávateľov na Považí zároveň v uplynulom období rozširoval svoje stavy. Ako ďalej informovala firma, v súčasnosti má uzatvorené viaceré kontrakty, ktoré sú určené predovšetkým na export mimo Slovenska.

„Predchádzajúci i súčasný rok vyzerá z hľadiska rastu spoločnosti výborne. Stali sme sa partnerom chorvátskeho ministerstva obrany, ktorému sme úspešne dodali produkty obranného priemyslu,” uviedol generálny riaditeľ MSM Group Michal Pavlík. Zbrojovka tiež pokračuje v kontrakte s Poľskom, kde je dodávateľom munície ráže 155 mm. Kontrakt je platný do roku 2022. Rovnaký kaliber dlhodobo dodáva aj pre slovenské ministerstvo obrany.

Firme sa tiež podarilo zvíťaziť v tendri pre NSPA (NATO Support and Procurement Agency). „Vďaka niekoľkomiliónovému kontraktu pre Agentúru NATO pre podporu a obstarávanie, skrátene NSPA, budeme môcť udržať výrobu v nastolenom tempe, čo predstavuje garantovanú prácu pre takmer dve tisícky ľudí na Považí,” skonštatoval Pavlík.

Spoločnosti patriace do holdingu MSM Group pritom pôsobia aj v civilnej oblasti. Banskobystrická dcérska firma (MSM Banská Bystrica, a.s.) pokračuje v dodávkach kontajnerových riešení pre švédsku armádu a v minulom roku získala aj kontrakt na letiskové veže pre spoločnosť Transcon, ktoré budú slúžiť v africkom Senegale.

MSM Group zastrešuje dcérske spoločnosti pôsobiace v oblasti obranného a civilného priemyslu. Hlavné portfólio firiem pokrýva celý životný cyklus munície, rádio-navigačné systémy pre letiská, výrobu špeciálnych kontajnerov na mieru, mobilné a riadiace veže riadenia letovej prevádzky.

- Reklama -