Kolíková: Ja nevnímam v Za ľudí žiadne krídla

0
ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (Foto: SITA/Branislav Bibel)

Ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (Za ľudí) nevníma v strane Za ľudí žiadne krídla. Reagovala tak vyjadrenia predsedníčky strany Veroniky Remišovej, ktorá navrhla, aby na mimoriadnom sneme kandidoval spoločný kandidát prijateľný pre obe krídla strany, ktorý by bol zárukou pokračovania jednoty a stredovej orientácie na liberálneho aj konzervatívnejšieho voliča. Kolíková doplnila, že by bola rada, keby bol normálny snem strany, na ktorom by legitimizovali súčasné alebo nové vedenie strany. Stanovisko šéfky rezortu spravodlivosti poskytol Peter Bubla z tlačového oddelenia ministerstva spravodlivosti.

„V strane prebieha legitímna debata, ktorá súvisí s fungovaním strany smerom dovnútra aj navonok, a preto to nie je otázka zmieru alebo hľadania potenciálneho kandidáta pre zmier, pretože tu nejde o nejaký boj medzi dvoma rôznymi uhlami pohľadu ako niečo konzervatívne alebo liberálne, ako je mylne prezentované v niektorých médiách,“ uviedla Kolíková.

Podľa ministerky je pre stranu na mieste, ak by došlo k debate o nových víziách, prípadne o prehodnotení súčasného vedenia strany. „Nemyslím si, že je na mieste teraz autoritatívne uvažovať len o jednom vhodnom riešení bez zapojenia členov a nakoniec delegátov snemu do celého dialógu,“ uzavrela Kolíková.

- Reklama -