Vstúpi exšéf NAKA Zurian do politiky? Má takú možnosť…

0
ex riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Branislav Zurian (Foto: SITA/Polícia SR)

Exriaditeľ NAKA Branislav Zurian vyhlásil, že má dohodnuté dve chaty, ktorým bude vynášať náklad v Tatrách a táto nová práca mu prečistí hlavu. Ale – možno všetko dopadne inak… Poslanec NR SR Tomáš Taraba (ŽIVOT – národná strana) si myslí, že ľudia ako Zurian patria do politiky. Minimálne by určite nemali byť vytláčaní zo spoločenského života.

“Pán Zurian by teraz nemal byť vytlačený zo spoločenského života len preto, že prechádza tým, čím prechádza. Stále je nevinný, rovnako ako aj mnoho iných ľudí… Mám pocit, že sa tu rozohráva taká hra, že teraz tí ľudia sú nepoužiteľní v spoločenskom živote, až kým ich súd o desať či pätnásť rokov oslobodí…,” objasňuje pre ParlamentneListy.sk Taraba svoje vnímanie situácie.

Tomáš Taraba, poslanec NR SR Foto: TASR

Upozorňuje, že na Slovensku sa deje systémová likvidácia povesti druhých ľudí. “Vyšetrovatelia obviňujú a médiá to preberajú akoby boli odsúdení. Vidíme na Kaľavskom (šéf operatívy NAKA – pozn.), že zrazu sudkyňa konštatuje, že nie je splnená ani materiálna stránka trestného činu, ale už celé Slovensko ho berie za zločinca,” uvádza Taraba ďalší prípad s tým, že mu osobne už začína prekážať, že sa všade robia len zoznamy ľudí, ktorí sú obvinení a akoby bol nad nimi vynesený nejaký ortieľ…

“Podľa tejto logiky sa celá partička v pivnici SIS dopustila trestného činu ak rozoberali niečo, čo je tajné. Oni nevyzradili utajované skutočnosti jeden pred druhým? Presne podľa tejto istej logiky uplatnenej na Zuriana, mal tam policajný prezident Kovařík rovno poslať komando NAKA s tým istým baranidlom ako páčili Zurianove dvere,” hovorí Taraba.

Zurian je podľa neho v tejto fáze nevinný človek. Predostrie mu ponuku na vstup do politiky alebo angažovanie sa vo verejnom živote “ako jasný odkaz, že sa ja sa týchto ľudí pozerám ako na nevinných a je teraz na štáte, aby vyvrátil akým spôsobom sa tu vznášajú obvinenia”.

- Reklama -