Malajzia: Pri nehode v metre v Kuala Lumpure sa zranilo vyše 200 ľudí

0
Záchranný personál pomáha zraneným po tom, čo sa v tuneli zrazili dva ľahké vlaky, pričom sa zranilo viac ako 200 ľudí. (Foto: SITA/AP Photo)

Pri zrážke dvoch vlakov v Malajzii utrpelo zranenia viac ako 200 cestujúcich. Nehoda sa stala v metre tamojšieho hlavného mesta Kuala Lumpur, pričom v 23-ročnej histórii tohto dopravného systému to bola vôbec prvá veľká havária.

Minister dopravy Wee Ka Siong pre miestne médiá uviedol, že súprava metra s 213 cestujúcimi sa zrazila s prázdnym vozňom, ktorý bol v inkriminovanom čase na skúšobnej jazde v tuneli neďaleko veží Petronas Towers, najvyššej dvojice mrakodrapov na svete.

“Jeden vlak išiel v čase zrážky rýchlosťou 20 kilometrov za hodinu a druhý rýchlosťou asi 40 kilometrov za hodinu. Spôsobilo to značný náraz, ktorý niektorých cestujúcich vyhodil zo sedadiel,” povedal Wee Ka Siong. Traja pasažieri sú v kritickom stave, viac ako 40 cestujúcich utrpelo vážne zranenia a v prípade ďalších približne 160 osôb evidovali ľahšie poranenia. Podľa miestnej polície nehodu pravdepodobne spôsobila nedostatočná komunikácia riadiaceho strediska prevádzky vlakov.

Systém metra v Kuala Lumpure prepraví denne asi 350-tisíc pasažierov. V čase pandemických opatrení je však momentálne počet cestujúcich nižší.

- Reklama -