VIDEO Fico: Koalícia si za účelom likvidácie opozície našla systém udavačov

0
poslanec NR SR Robert Fico (Smer-SD) Foto: TASR

Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) mal ako predseda vlády v januári vypovedať na polícii a potvrdiť, že sa opakovane stretával s kajúcnikom Bernardom S. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal líder opozičnej strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico s tým, že koalícia si za účelom likvidácie opozície našla systém udavačov, respektíve kajúcnikov. Šéf Smeru-SD spomenul troch, menovite bývalého šéfa kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovíta M., exšéfa Národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernarda S. a bývalého prvého námestníka Slovenskej informačnej služby (SIS) Borisa B.

Udavači si vymýšľali preto, aby nemuseli ísť do väzenia a neboli obvinení zo závažných trestných činov,” uviedol Fico. Tento systém bol podľa neho mimoriadne úspešný, keďže takto „dostali” bývalého špeciálneho prokurátora Dušana K. či exprezidenta policajného zboru Tibora G. Bývalého šéfa NAKA Branislava Z. preto v tejto súvislosti vyzval, aby sa nevracal zo zahraničia na Slovensko, lebo pôjde „do basy čušať”. „Koalícia sa nazdáva, že zatváraním akýchkoľvek ľudí môže dehonestovať opozíciu a získavať si podporu verejnosti,” priblížil predseda Smeru-SD.

Všetci účastníci pondelkového stretnutia v budove SIS podľa jeho slov klamú a stretnutie malo byť práve o tomto systéme udavačov. Strana Smer-SD už odovzdala podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej chce od premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) žiadať, aby vysvetlil zámer a výsledky stretnutia v budove SIS. Okrem toho plánuje Fico zvolať na Slovensko aj veľvyslancov Európskej únie a diskutovať s nimi o vzniknutej situácii.

- Reklama -