Heger: Stretnutie v SIS bolo z mojej iniciatívy

0
premiér Eduard Heger (OĽaNO) (Foto: TASR)

Pondelkové stretnutie desiatich najmocnejších ľudí v štáte v budove Slovenskej informačnej služby (SIS) zorganizoval predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO). Heger to vyhlásil vo videu na sociálnej sieti.

“Toto stretnutie sa uskutočnilo z mojej iniciatívy, aby sme sa oboznámili s podrobnosťami o určitých spravodajských informáciách, ktoré SIS už predtým poskytla zúčastneným osobám,” vyhlásil premiér.

“Je potrebné odmietnuť špekulácie, že rokovanie sa týkalo bývalého riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského alebo živých prípadov, ktoré vyšetrujú orgány činné v trestnom konaní,” uviedol Heger.

„Rokovanie bolo z môjho pohľadu prospešné a nevylučujem, že sa obdobný formát takýchto pracovných stretnutí uskutoční aj v budúcnosti. Boj s organizovaným zločinom a korupciou, ktorá zapustila u nás hlboké korene, si vyžaduje, aby každá štátna inštitúcia dôsledne plnila svoje úlohy vymedzené zákonom a aby vedúci predstavitelia v týchto inštitúciách, v súlade so svojimi kompetenciami, navzájom spolupracovali,“ skonštatoval Heger.

V pondelok 17. mája sa v budove SIS uskutočnilo stretnutie najvyšších ústavných činiteľov a vysokých predstaviteľov štátu. Svoju účasť na stretnutí potvrdili predseda vlády Eduard Heger, predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina), minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO), ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí), generálny prokurátor Maroš Žilinka a šéf PZ Peter Kovařík, prezidentka Zuzana Čaputová. Podľa medializovaných informácií boli v sídle SIS aj špeciálny prokurátor Daniel Lipšic, šéf SIS Michal Aláč a šéf inšpekcie ministerstva vnútra Adrián Szabó.

- Reklama -