Fico: Vláda používa trestné právo na likvidáciu opozície

0
predseda strany SMER-SD Robert Fico (Foto: TASR)

Opozičná strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) bude iniciovať zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady SR (NR SR), na ktorej chce žiadať predsedu vlády Eduarda Hegera (OĽaNO), aby poslancom parlamentu v utajenom režime vysvetlil zámer a výsledky pondelkového stretnutia v budove Slovenskej informačnej služby (SIS). Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal predseda Smeru-SD Robert Fico s tým, že potrebných 30 podpisov plánujú do parlamentu odovzdať ešte dnes v popoludňajších hodinách, aby sa schôdza mohla konať na budúci týždeň.

„Vláda používa trestné právo na likvidáciu politickej opozície. Obavy sú teda legitímne, keďže ide o rozklad právneho štátu,” zdôvodnil Fico.

Denisa Saková (Hlas-SD) na dnešnej tlačovej konferencii potvrdila, že nezaradení poslanci okolo Petra Pellegriniho túto iniciatívu Roberta Fica svojimi podpismi podporia.

Na pondelňajšom stretnutí v budove SIS sa stretli najvyšší ústavní činitelia, viacerí členovia vlády, generálny prokurátor a prezident Policajného zboru (PZ). Doposiaľ potvrdili svoju účasť na schôdzke predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO), predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina), minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO), ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí), generálny prokurátor Maroš Žilinka a šéf PZ Peter Kovařík. Svoju účasť potvrdila aj prezidentka Zuzana Čaputová. Podľa medializovaných informácií boli v sídle SIS aj špeciálny prokurátor Daniel Lipšic, šéf SIS Michal Aláč a šéf inšpekcie ministerstva vnútra Adrián Szabó.

- Reklama -