Vláda bude schvaľovať novelu zákona o strelných zbraniach

0
Ilustračná fotografia (Foto: SITA/Úrad vlády SR)

Ministri budú na dnešnom rokovaní vlády schvaľovať novelu zákona o strelných zbraniach a strelive z dielne Ministerstva vnútra SR. Návrh zákona má zamedziť zneužívanie strelných zbraní na trestnú činnosť súvisiacu najmä s teroristickými útokmi. Kabinet bude schvaľovať tiež návrhy Ministerstva životného prostredia SR na vytvorenie štyroch nových chránených areálov, jednej prírodnej rezervácie a jednej prírodnej pamiatky. Členovia vlády budú tiež informovaní o návšteve predsedu vlády Eduarda Hegera (OĽaNO) vo Viedni, ktorá sa uskutočnila v utorok 4. mája. Vyplýva to z Návrh programu rokovania vlády, ktorý zverejnili na stránke Úradu vlády SR.

Premiér Eduard Heger bude tiež informovať ministrov o 135. zasadnutí Bezpečnostnej rady Slovenskej republiky zo dňa 6. mája 2021. Témami zasadnutia bola napríklad správa o stave jadrovej bezpečnosti, Správa o kybernetickej bezpečnosti v Slovenskej republike v roku 2020 či Komplexné hodnotenie obrany Slovenskej republiky za rok 2020. Na rokovaní vlády budú ďalej preberať plnenie úloh z uznesení vlády SR na ministerstvách a ostatných ústredných orgánoch štátnej správy v 1. štvrťroku 2021.

Členovia vlády budú odobrovať aj návrh záverečných účtov za rok 2020, napríklad ministerstva pôdohodspodárstva, ministerstva zdravotníctva, Úradu pre verejné obstarávanie, Štatistického úradu SR, Protimonoponého úradu SR či Kancelárie Súdnej rady SR.

- Reklama -