Bratislava: Letisko pripravuje zmeny, pre ktoré prídu o prácu ďalší zamestnanci

0
Ilustračná snímka (Foto: TASR/AP)

Napriek tomu, že Letisko Milana Rastislava Štefánika v Bratislave poberá od štátu finančnú pomoc na udržanie zamestnanosti, počet jej zamestnancov stále klesá. Kým ku koncu roka 2019 mala spoločnosť 647 pracovníkov, ku koncu apríla tohto roka to bolo už len 564. Za rok a štvrť tak letisku ubudlo 83 zamestnancov, čo predstavuje pokles o takmer 13 percent. Informuje o tom portál NašaDoprava.sk. Prepúšťaniu na bratislavskom letisku pritom podľa informácií portálu nie je koniec.

Portál uvádza, že pre výrazné prepady prevádzkových výkonov, počtu cestujúcich a tým aj výnosov z hlavnej činnosti letisková spoločnosť aktuálne pripravuje zmenu svojej organizačnej štruktúry. Dotkne sa to aj zamestnancov, keďže v rámci nej už nepočítajú so všetkými doterajšími pozíciami. Niektoré pracovné miesta tak zaniknú bez náhrady.

Letisko nekonkretizovalo, koľko pozícií bude zrušených. Organizačnú štruktúru paradoxne mení preto, aby v budúcnosti už nedochádzalo k zmenám v počte pracovníkov. „Cieľom novej organizačnej štruktúry je nastaviť organizáciu práce v letiskovej spoločnosti tak, aby nebolo potrebné v budúcnosti zvyšovať či redukovať počet zamestnancov pri neočakávaných výkyvoch v letectve,“ uviedla hovorkyňa letiska Veronika Ševčíková. Kompletný prechod na novú organizačnú štruktúru by mal byť realitou v priebehu štyroch až šiestich mesiacov. Podľa vedenia spoločnosti sú zmeny reakciou na zlú finančnú situáciu spôsobenú obmedzeniami súvisiacimi s pandémiou.

- Reklama -