Na Slovensku ešte stále platí predĺženie platnosti technickej a emisnej kontroly

0
Ilustračná snímka. (Foto: Pexels, Pixabay)

Na Slovensku ešte stále platí predĺženie platnosti technickej a emisnej kontroly na autách o tri mesiace od vyhlásenia mimoriadnej situácie pre pandémiu koronavírusu. Informovalo o tom dnes prostredníctvom sociálnych sietí ministerstvo dopravy a výstavby. Toto predĺženie však podľa rezortu dopravy platí iba na území Slovenska, a to až do skončenia mimoriadnej situácie. Ako zdôrazňuje ministerstvo, pri ceste do zahraničia treba mať technickú a emisnú kontrolu platnú.

Ministerstvo dopravy a výstavby pripomína vodičom, že v súvislosti so situáciou v iných krajinách je dobré vedieť o nariadení OMNIBUS II. Keďže stanice emisnej a technickej kontroly v Slovenskej republike prevádzkujú svoju činnosť a zaviedli sme trojmesačné predĺženie platnosti technickej a emisnej kontroly, u nás sa nariadením OMNIBUS II neriadime.

S cieľom predĺžiť lehoty stanovené v práve EÚ na obnovenie a predĺženie platnosti niektorých osvedčení, licencií, preukazov a povolení či na odloženie niektorých kontrol v reakcii na mimoriadne okolnosti spôsobené ochorením COVID-19 prijali Európsky parlament a Rada Európskej únie nariadenie 16. februára 2021, ktorým sa stanovujú osobitné a dočasné opatrenia vzhľadom na pretrvávanie krízy. Nariadenie sa uplatňuje od 6. marca 2021. Niektoré členské štáty sa však rozhodli neuplatňovať niektoré ustanovenia nariadenia EÚ.

- Reklama -