Haščák nepochodil, Žilinka odobril ponechanie dozorového prokurátora

0
Archívna fotografia. Jaroslav Haščák (Foto: TASR)

Generálny prokurátor Maroš Žilinka nevyhovel návrhu obvineného finančníka Jaroslava Haščáka, ktorým sa domáhal zrušenia právoplatných rozhodnutí prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry o nevylúčení dozorového prokurátora z vykonávania úkonov trestného konania.

Ako informoval hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan, Žilinka po preskúmaní veci nezistil dôvody na zrušenie napadnutých právoplatných rozhodnutí. Dospel totiž k záveru, že namietaný vzťah dozorujúceho prokurátora k obhajcom obvineného nie je takého charakteru a intenzity, aby bol spôsobilý vyvolať dôvodné pochybnosti o jeho nezaujatosti a odôvodniť tak jeho vylúčenie z vykonávania úkonov trestného konania.

„V rozhodnutiach o nevylúčení prokurátora z vykonávania úkonov trestného konania nebolo zistené porušenie zákona v prospech či neprospech obvineného J. H. a ani jeho zákonných práv,” povedal Skladan.

Finančník Jaroslav Haščák je stíhaný pre obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti a zločin podplácania v súvislosti s nahrávkami kauzy Gorila.

- Reklama -