Saková: Kolíková nezodpovedá za rodinu, ale určite zodpovedá za to, s kým podniká a kto spravuje jej firmy

0
Denisa Saková, poslankyňa NR SR (Hlas-SD) Foto: facebook D.Sakovej

“Ako spoločníčka poberá zisk z tejto firmy, vlastní jej majetok,” uviedla na sociálnej sieti exministerka vnútra, poslankyňa NR SR Denisa Saková (Hlas-SD) na margo kauzy ministerky Kolíkovej a jej rodinnej firmy. Tu je celý jej názor.

“Je prípustné, aby bol na čele Ministerstva spravodlivosti SR minister, s ktorým sa spájajú rôzne podozrivé prepojenia a rodinkárstvo v čase, keď bol a je vo funkcii? Pani ministerka sa obhajuje, že nikdy žiaden majetkový, ani iný prospech z týchto prepojení nemala. To je pravda, ja by som len dodala, že prospech z týchto prepojení mali len jej rodinní príslušníci a obchodní partneri. Pri obchodovaní so štátom, keď bola zhodou okolností vo funkcii. Navyše, keď je pani Kolíková spoločníčkou vo firme, kde sa okrádli občania a za tento skutok bola odsúdená konateľka tejto firmy. Opäť zhodou okolností nevlastná sestra pani Kolíkovej,” uviedla Saková.

To, že o tom ministerka nevedela a preto nevidí dôvod odchádzať z funkcie, je podľa Sakovej neprípustné. “Ako spoločníčka poberá zisk z tejto firmy, vlastní jej majetok. To, že nezodpovedá za svoju rodinu je pravda, ale určite zodpovedá za to, s kým podniká a kto spravuje jej firmy. To, že ministerka spravodlivosti, pani Kolíková v týchto prepojeniach nevidí problém, je veľmi zlý príklad pre všetkých slušných a poctivých podnikateľov a občanom na Slovensku,” vyhlásila Saková.

Exministerka vnútra sa pýta, ako môžu dôverovať občania štátu, ak ministerka spravodlivosti, ktorá sa má starať o spravodlivosť, nevidí problém v podozreniach z rodinkárstva, obchodných prepojeniach jej blízkych a dokonca ani v tom, že sa v jej firmách nedodržiaval zákon…

- Reklama -