USA: Donald Trump spustil novú komunikačnú platformu

0
Bývalý americký prezident Donald Trump (Foto: TASR/AP)

Bývalý americký prezident Donald Trump spustil novú komunikačnú platformu, na ktorej bude zverejňovať obsah „priamo z jeho stola“. Ako informuje spravodajský portál BBC, webstránka bude obsahovať tlačové správy, prostredníctvom ktorých Trump dosiaľ komunikoval po zákaze na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitteri a pozastavení činnosti na platformách Facebook a YouTube po januárových nepokojoch v Kapitole. Používatelia budú môcť lajkovať príspevky a tiež ich zdieľať na svojich kontách na Twitteri a Facebooku.

Trumpov poradca Jason Miller sa pôvodne vyjadril, že exprezident spustí sociálne médium, v utorok svoje vyjadrenie upravil, že to tak nebude. Zároveň na Twitteri avizoval, že v blízkej budúcnosti ponúknu ďalšie informácie.

Webstránku údajne vytvorila spoločnosť pre digitálne služby Campaign Nucleus, ktorú založil Trumpov bývalý manažér kampane Brad Parscale. Viacero príspevkov na stránke zopakovalo Trumpove skoršie tvrdenia, že prezidentské voľby boli zmanipulované.

Novinky o webstránke prišli krátko pred tým, ako dozorná rada Facebooku rozhodne, či Trumpa na rovnomennej sociálnej sieti zablokuje natrvalo. Ak sa bude môcť vrátiť, Facebook bude mať sedem dní na obnovenie jeho konta.

Twitter, kde mal Trump 88 miliónov sledovateľov, zrušil Trumpovo konto natrvalo. YouTube podľa svojich slov Trumpov účet obnoví, keď sa zníži hrozba „násilia v skutočnom svete“.

- Reklama -