Dubaj zaujali slovenské inovácie z oblasti leteckej dopravy, tvrdí minister Doležal

0
prava podpredseda vlády a minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS) a minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal (Sme rodina) Foto: TASR)

 Pracovná cesta ministrov dopravy a hospodárstva do Dubaja priniesla podľa Andreja Doležala prvé konkrétne výsledky. Richard Sulík a Andrej Doležal sa dnes stretli s ministrom hospodárstva Spojených Arabských Emirátov. Ako informoval prostredníctvom sociálnych sietí Andrej Doležal, Abdullaha Bin Touq Al Marriho zaujali najmä slovenské inovácie z oblasti leteckej dopravy. Dôležitou témou boli podľa slovenského ministra dopravy aj smart technológie a spolupráca pri rozvoji v cestovnom ruchu.

Spojené Arabské Emiráty vnímajú podľa ministra dopravy Slovensko ako veľmi relevantného partnera v oblasti kúpeľníctva a produkcie minerálnych vôd. “Celkom prirodzene prišla reč aj na pripravované Expo 2020 Dubai, ktoré očakáva až 30 miliónov návštevníkov z celého sveta a Slovensko tu bude svoje produkty a služby prezentovať v krásnom pavilóne. Spájanie myšlienok a vytváranie budúcnosti nie je iba heslo, ale reálny cieľ pri spolupráci na najvyššej úrovni. Preto sme navrhli zorganizovať druhé zasadnutie zmiešanej hospodárskej komisie u nás na Slovensku,” dodal Andrej Doležal.

- Reklama -