Národné centrum zdravotníckych informácií povedie Pavol Capek

0
Róbert Suja, bývalý riaditeľ NCZI (Foto: SITA)

Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) povedie od stredy Pavol Capek. Nový riaditeľ NCZI pracuje v inštitúcii od júla 2020 a doposiaľ bol riaditeľom úseku informatizácie a elektronizácie zdravotníctva. Ako informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová, NCZI pod novým riaditeľom čaká reorganizácia krízového riadenia realizácie protipandemických opatrení a očkovania proti ochoreniu COVID-19. Pracovať bude aj na projekte elektronického zdravotníctva eHealth.

„Ambíciou Národného centra zdravotníckych informácií bude vo výraznej miere uplatňovať hybridný model rozvoja, teda navýšiť podiel implementácie technických riešení vytvorených internými kapacitami. Základom udržateľného rozvoja NCZI je schopnosť uspieť v silnom konkurenčnom prostredí na pracovnom trhu,“ uviedla Eliášová. Ako doplnila, nový riaditeľ NCZI deklaroval zámer posilniť personálne a odborné kapacity aj prostredníctvom atraktívneho odmeňovacieho modelu.

Pavol Capek pred nástupom do NCZI pôsobil na manažérskych pozíciách v IBM, EMC či v Univerzitnej nemocnici Bratislava. V pozícii riaditeľa v utorok končí Róbert Suja, ktorý bol 9. marca 2021 dočasne poverený riadením NCZI.

- Reklama -