Mesík: Matovičova špajdľová spartakiáda zadlžila ešte aj deti našich detí

0
Juraj Mesík, analytik globálnych trendov a rizík (Foto: facebook J.Mesíka)

Koľko stáli Slovensko doterajšie celoplošné testovania? Takmer pol miliardy eur! Čo na to hovorí Juraj Mesík, analytik globálnych rizík? “Zlatá baňa pre firmičky, čo to sem dovážali,” uviedol na sociálnej sieti. Pre firmičky raj, ale čo štát?

“Matovičov masaker nebol zadarmo: “Všetky doterajšie celoplošné testovania stáli Slovensko 478 miliónov eur. Túto sumu uviedlo ministerstvo financií…” Takže dostať Slovensko do top 7 v karpatsko-balkánskej lige masového zomierania a do hrobov zatiaľ oficiálne 11 700 ľudí stálo zatiaľ len na špajdľovaní nosov pol miliardy eur. Zlatá baňa pre firmičky, čo to sem dovážali,” uviedol Mesík na sociálnej sieti.

Niektorí ekonómovia vravia, že sumy nad milión si je pre mnohých ľudí ťažké predstaviť. Ako teda vyzerá v praxi pol miliardy eur? “Tak pre porovnanie, celý ročný rozpočet mesta Košice je okolo 220 miliónov eur, Prešova okolo 95 miliónov… Takže tak – Matovičova špajdľová spartakiáda zadlžila ešte aj deti našich detí. Teda tie, čo v tomto korupčno-plagiátorskom štáte zostanú po roku 2021 žiť,” vyhlásil Mesík.

- Reklama -