Bittó Cigániková si stojí za svojim: programové vyhlásenie vlády preto nepodporí

0
poslankyňa NR SR Jana Bittó Cigániková (SaS) Foto: TASR

Okrem Jany Bittó Cigánikovej (SaS) podporia všetci poslanci SaS v pléne Národnej rady (NR) SR programové vyhlásenie vlády (PVV). Podľa šéfa strany Richarda Sulíka chce SaS pokračovať v koalícii ďalej bez konfliktov. “Máme nádej, že budeme fungovať zvyšné tri roky do riadnych parlamentných volieb,” vyhlásil.

Cigániková nepodporí program vlády Eduarda Hegera (OĽANO), pretože v materiáli sa nachádza bod o vytvorení unitárneho systému zdravotného poistenia. “Bohužiaľ, sa nám to nepodarilo v programovom vyhlásení vlády zmeniť,” povedal v tejto súvislosti Sulík.

Šéf SaS je rád, že oproti roku 2010 sa dokázali v koalícii dohodnúť. “Radšej koniec s hrôzou, ako hrôza bez konca,” vyhlásil v pléne počas diskusie k PVV. “Tentokrát sme našli silu, aby sme urobili novú dohodu, aby sme sa dali dokopy a fungovali ďalej,” doplnil.

Sulík zopakoval, že sa radí medzi kritikov expremiéra Igora Matoviča (OĽANO), no treba mu uznať jeho zásluhy v boji proti korupcii. “Keby Igor Matovič nedostal mandát, keby neprevzal žezlo, tak sa tu kradne, ako sme to tu zažívali celé roky,” skonštatoval.

Sulík, ktorý je zároveň šéfom rezortu hospodárstva, dúfa, že sa podarí spustiť tretí blok jadrovej elektrárne Mochovce. Dúfa tiež, že sa podarí pokročiť v národnej vodíkovej stratégii.

- Reklama -