Rakúsko zakáže lety z Indie

0
rakúsky kancelár Sebastian Kurz (Foto: TASR/AP)

Rakúsko od štvrtka zavádza obmedzenia pre cestujúcich z Indie s cieľom zabrániť šíreniu variantov koronavírusu SARS-CoV-2. Takisto tejto krajine poskytne pomoc vo forme liekov proti ochoreniu COVID-19. Informovala o tom v stredu agentúra APA.

Rakúsky minister zdravotníctva Wolfgang Mückstein pre APA povedal, že pôjde o zákaz priamych letov z Indie. Cieľom opatrenia je zabrániť šíreniu indického variantu koronavírusu.

Z tejto krajiny budú môcť na územie Rakúska prísť len občania Rakúska a osoby, ktoré tam žijú. Bude sa však na ne vzťahovať desaťdňová karanténa s možnosťou absolvovať po piatich dňoch PCR test.

Rakúsko už predtým zaviedlo zákaz letov z Brazílie a Juhoafrickej republiky (JAR), ktorý je zatiaľ v platnosti do 2. mája.

Rakúska vláda sa v stredu rozhodla, že do Indie pošle pomoc vo forme liekov v hodnotne dva milióny eur, ktoré zabezpečí  rakúsky Červený kríž.

“Podpora a solidarita s Indiou je pre Rakúsko v tejto náročnej situácii núdze samozrejmosťou,” povedal rakúsky kancelár Sebastian Kurz.

India patrí ku krajinám, ktoré sú aktuálne najviac zasiahnuté epidémiou infekčnej choroby COVID-19. V stredu tam siedmy deň po sebe zaznamenali vyše 300.000 novoinfikovaných koronavírusom. V priebehu posledných 24 hodín v tejto krajine pribudlo 360.960 nových prípadov a 3293 súvisiacich úmrtí.

India od začiatku pandémie eviduje približne 18 miliónov infikovaných a viac ako 200.000 úmrtí.

- Reklama -