Mesík: Epidémia v Indii nie je “dôkazom” neúčinnosti ivermectinu pri covid-19

0
Juraj Mesík, analytik globálnych trendov a rizík (Foto: facebook J.Mesíka)

India patrí momentálne k štátom , ktoré sú najviac zasiahnuté novým koronavírusom. Indiu pritom dával ako príklad analytik Juraj Mesík ako krajinu, kde sa používa úspešne pri liečbe ivermectin. Čo hovorí na zvrátenie celej situácie s pandémiou? Vyjadril sa na sociálnej sieti a tu je celý jeho názor.

“Okresné čivavy vraj hopsajú radosťou z epidémie v Indii, vo svojej dojímavej tuposti ju interpretujú ako “dôkaz” neúčinnosti ivermectinu v profylaxii a terapii covidu,” uvádza Mesík.

Od ľudí, ktorí nikdy neboli v Indii (alebo prebehli na zájazde cez pár pamiatok) podľa neho ťažko očakávať, že si dokážu predstaviť hustotu tamojšieho osídlenia alebo chudobu tamojších nižších kást. “Pomôcka: obyvatelia Luníka 9 sú oproti stovkám miliónov Indov integrovaní boháči. Podmienky pre epidémiu v Indii navyše vytvára aj masovo rozšírená hypovitaminóza D – teda deficit D v telách v priemere 80 až 90% Indov. Táto prehľadná štúdia (review) o výskyte deficitu vitamínu D (hladín pod 20 ng/ml) v Indii uverejnená v roku 2018 analyzovala viac ako 30 komunitných aj nemocničných štúdií hladín D u Indov a zistila, že deficit sa vyskytuje u 40 až 99% – podrobnosti tu. Vrele odporúčam – je to kratučké,” objasňuje Mesík.

Tragédiou podľa neho je, že ani viac ako rok po vypuknutí pandémie na Slovensku a po úmrtí 15-20 000 občanov Slovenska, u nás ani dnes nevieme, aké hladiny D mali slovenské obete covidu, ani aké hladiny D mala počas zimy alebo aké má teraz začiatkom jari slovenská populácia. “Namiesto odpovede na tieto otázky za 50 000 eur, korupčno – plagiátorská vláda premárnila stovky miliónov eur na nútené špajdľovanie našich nosov. Čo si občania zvolili, to majú,” uvádza Mesík.

- Reklama -