PRIESKUM: Hegerovej vláde Slováci neveria, predpovedajú jej krach

0
Na snímke vpravo predseda vlády SR Eduard Heger a vľavo minister financií SR Igor Matovič (obaja OĽaNO) Foto: TASR

Ustupujúca pandémia ochorenia COVID-19 bude mať pozitívny vplyv aj na vzťahy vo vláde. Myslí si to podpredsedníčka vlády SR a ministerka pre investície Veronika Remišová (Za ľudí). „Verím, že vzťahy budú lepšie a pokojnejšie,“ uviedla v diskusnej relácii TV Markíza Na telo.

Na snímke podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí). Foto: TASR

Reagovala tak i na prieskum pre televíziu, ktorý ukázal, že väčšina respondentov neverí tomu, že kabinet Eduarda Hegera (OĽANO) dovládne do konca funkčného obdobia. „Mnohé hádky vyplývali z pandémie, z toho, čo prinášala a na čo sme museli reagovať,“ okomentovala predchádzajúce obdobie, ktoré spôsobilo stratu dôvery verejnosti.

Verí, že každý vo vláde sa sústredí na svoju prácu v rámci rezortu. Myslí si, že situáciu nevyhrotí ani vývoj okolo vakcíny Sputnik V. „Mám dôveru v nového ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO), že sa tento problém vyrieši,“ uviedla.

  • Prieskum a referendum

Poslanec Národnej rady SR a líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini si myslí, že nálada ľudí sa neodráža len v prieskume, ale aj v tom, ako rýchlo sa podarilo zozbierať masívny počet podpisov pod petíciu za vyhlásenie referenda o predčasných voľbách. Odmietol spájať plebiscit s prekresľovaním politickej mapy a vytváraním nových koalícií.

Peter Pellegrini (Hlas-SD) Foto: TASR

„To ešte môže poškodiť referendum. Ja budem rád, ak na referendum prídu aj voliči koalície, i mimoparlamentných strán, nech vyjadria svoj názor, či si želajú alebo neželajú skrátenie volebného obdobia súčasnej vlády,“ povedal bývalý premiér. Hegerov kabinet považuje za vládu súčasného ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) číslo 2. Nazdáva sa, že expremiér skôr či neskôr spustí rozbroje v koalícii.

  • Uvoľňovanie opatrení

Diskutujúci sa dostali aj k uvoľňovaniu opatrení. Remišová pripomenula, že otvorenie terás reštaurácií a fitnescentier od pondelka (26. 4.) je kompromisom medzi aktuálnym COVID automatom a žiadosťou vedcov byť pri uvoľňovaní zdržanlivejšími. Naznačila, že ďalšia fáza uvoľňovania týkajúca sa škôl by mohla nastať už od prvého májového týždňa.

Pellegrini je za postupné otváranie pri zlepšujúcich sa číslach, upozornil však, že opatrenia musia mať logiku a nesmie ísť o politické rozhodnutia. Razantne kritizuje ohlásené predĺženie núdzového stavu. „Nemá opodstatnenie,“ zdôraznil.

- Reklama -