Daniela Čecha súd prepustil na slobodu

0
bývalý generálny riaditeľ Sekcie daňovej a colnej Finančného riaditeľstva SR, plk. Daniel Čech (Foto:TASR)

Bývalého viceprezidenta finančnej správy Daniela Čecha, obvineného v rámci minuloročnej decembrovej akcie Judáš, prepustili z väzby. Informovala o tom hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová.

 “Prokurátor ÚŠP prepustil dnes Daniela Č. z väzby. Zároveň podal návrh na schválenie dohody o vine a treste, pričom bol dohodnutý navrhovaný trest s probačným dohľadom a iné tresty, o ktorých rozhodne Špecializovaný trestný súd v Pezinku,” povedala hovorkyňa.

Len 14. apríla prepustili z väzby bývalého riaditeľa Úradu zvláštnych policajných činností Prezídia Policajného zboru Jozefa Reháka. Toho tiež zadržali v rámci akcie Judáš.

Medzi obvinenými boli v tomto prípade bývalý prezident Policajného zboru (PZ) Milan Lučanský, bývalí predstavitelia Slovenskej informačnej služby (SIS) a aj bývalí vysokopostavení funkcionári PZ a finančnej správy. Obvinení boli z korupcie a jedna osoba aj zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Lučanský sa vo väzbe v ústave v Prešove pokúsil o samovraždu a 30. decembra zomrel. Voči nemu stíhanie zastavili.

Skupinu pôvodne ôsmich obvinených zobral do väzby sudca ŠTS 5. a 6. decembra 2020. Následne v januári jeho rozhodnutie potvrdil aj NS SR.

- Reklama -