Mesík: Z vakcín je gigantický biznis a politikum. Poviem, čo sa ľud z vládnych médií nedozvie…

0
Juraj Mesík, analytik globálnych trendov a rizík (Foto:TASR)

“Generácie demokratických politikov nemali takú príležitosť uchopiť skoro absolútnu moc nad svojimi občanmi ako tí, čo sú pri moci práve dnes,” hovorí v súvislosti s pandémiou pre ParlamentneListy.sk analytik Juraj Mesík. Moc, ako pripomína, vždy korumpovala.

COVID-19 sa vyvíja na Slovensku pozitívne, v pondelok sa uvoľňujú opatrenia, ľudia si pomaly vydychujú. Pozitívne sú aj informácie o tom, že sa uvoľňujú miesta v nemocniciach. Čo vy na to, ako hodnotíte aktuálny stav?

Ako fascinujúci obraz vymytia mozgov novinárov slovenských vládnych masmédií – a vymývania mozgov občanov. Vláda urobila zo Slovenska krajinu masového umierania, v posledných dvoch týždňoch je Slovensko tretia krajina na svete v tragickom rebríčku “Kde denne na covid zomiera najviac ľudí na milión obyvateľov”. Pred nami je len Maďarsko a Bulharsko, za nami Poľsko. 

Do tejto reality púšťajú karpatské médiá správy ako je táto: “Počet hospitalizovaných v súvislosti s covidom klesol za dva týždne od začiatku apríla z 2877 na aktuálnych 2 091. Za posledný deň ubudlo ďalších 99 hospitalizovaných, pribudlo 93 úmrtí na covid.” O deň neskôr pritvrdili budovateľskú muziku, za ktorú by sa ani boľševici nehanbili správou, že, citujem: “Chorobe podľahlo 73 pacientov, počet hospitalizovaných poklesol o 76, v nemocniciach je s covidom alebo podozrením naň 2 015 ľudí.”

Radosť vidieť, ako sa nám tie naše nemocnice utešene vyprázdňujú: 

Z nemocníc ubudlo 99 ľudí – a oficiálne zomrelo 93.

Ďalší deň ubudlo z nemocníc 76 ľudí – a zomrelo 73. 

Za dva týždne druhej Matovičovej vlády od 1. apríla do 14. apríla ubudlo z nemocníc 786 pacientov. Za presne ten istý čas zomrelo presne tisíc (10 877 mínus 9 877). 

Ešte tak 2500 mŕtvych – a naše nemocnice budú úplne prázdne. Deň za dňom, od víťazstva propagandy k jej ďalšiemu víťazstvu.

Graf vývoja úmrtí na covid-19

Dnes sa konečne uvoľňujú opatrenia, povedzme si pravdu, že už to bolo naozaj únavné… Otázka je, ako sa to asi skončí. Čo očakávate vy, že nastane po uvoľnení opatrení? 

Stúpne počet nakazených. Či sa adekvátne predĺži aj doba Veľkého umierania na Slovensku, bude závisieť v rozhodujúcej miere od nového ministra zdravotníctva a v menšej od počasia. Apríl nám zatiaľ nepraje. Pri včasnej a správnej liečbe dnes dokážu lekári zachrániť prakticky každého človeka nakazeného covidom. Postup sa volá I-MASK, je lacný a všeobecne dostupný – s jedinou, ale zásadnou výnimkou, ktorou je ivermectin, ktorí si Slováci v lekárňach bez predpisu nekúpia – a často ani s ním.

Veľa sa diskutuje o covid pasoch a právne kontroverzných úľavách pre zaočkovaných – ako sa na to pozeráte?

Veľmi dobre chápem, že sa ľudia snažia chrániť pred epidémiou – a je povinnosťou vlád robiť to. Súčasne je jasné, že sa z vakcín na covid stal gigantický biznis a politikum – a že sa politici budú snažiť využiť všetky mocenské prostriedky, aby zdôvodnili nákupy miliárd dávok vakcín – za ktoré farmakofirmy dostanú desiatky milliárd eur. 

Generácie demokratických politikov nemali takú príležitosť uchopiť skoro absolútnu moc nad svojimi občanmi ako tí, čo sú pri moci práve dnes. A moc vždy, v každej dobe, korumpovala. Keď sa navrch pridá ešte pár percent z tých desiatok miliárd za vakcíny, je pre mnohých lákanie zneužiť moc získanú vo voľbách a zbohatnúť neodolateľné. 

Takže si myslím, že sme spoľahlivo na “čínskej ceste”, kde pod rúškom kolektívneho blaha štát získa čoraz väčšiu kontrolu nad svojimi obyvateľmi. 

Pre úplnosť pripomeniem dve zásadné veci: covid je dnes veľmi účinne liečiteľná choroba – kľúčové slová sú ivermectin a I-MASK – plus profylaktická účinnosť len samotného IVM je podľa desiatok vedeckých štúdií zhruba 85-percentná. Fíni a Nóri zabránili masovému hynutiu svojich ľudí len s pomocou vitamínu D, kombinácia vitamín D + ivermectin je oveľa účinnejšia ako ktorákoľvek vakcína.

Ale buďme realisti – toto sa prostý slovenský ľud z vládnych médií nikdy nedozvie. 

- Reklama -