Babiš sľúbil Slovensku prioritu pri uvoľňovaní režimu na hraniciach

0
Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) odcestoval vo štvrtok ráno na svoju prvú oficiálnu zahraničnú cestu v pozícii predsedu vlády SR. Podľa tradície viedla do Českej republiky. V rámci návštevy sa najprv stretol s prezidentom ČR Milošom Zemanom na zámku v Lánoch. Následne sa v Kramářovej vile v Prahe stretol s predsedom vlády ČR Andrejom Babišom. Na snímke premiér SR Eduard Heger (vľavo) a český premiér Andrej Babiš. (Foto: TASR/AP)

Slovensko by malo mať prioritu pri uvoľňovaní režimu na hraniciach s Českou republikou, situáciu budú hodnotiť na budúci týždeň. Po rokovaní s predsedom vlády SR Eduardom Hegerom to vo štvrtok vyhlásil český premiér Andrej Babiš. Zatiaľ však nevedel povedať detaily uvoľňovania režimu na hraniciach.

 “Z hľadiska krajín, ktoré sú okolo nás, Slovensko by určite malo mať prioritu. Budeme to riešiť, vieme, že tisíce študentov u nás študujú,” pripomenul český premiér na spoločnej tlačovej konferencii s Hegerom.

Poukázal tiež na to, že hoci krajina začala tento týždeň “masívne” uvoľňovať opatrenia, stále je v nemocniciach vysoký počet hospitalizovaných. Ak sa situácia bude vyvíjať priaznivo, mohlo by Česko pristúpiť k ďalšiemu uvoľneniu od 26. apríla, to je však podľa neho najmä na epidemiológoch.

- Reklama -