Ledecký: Vláda bude žiadať parlament o dôveru. Moju podporu nemá istú

0
poslanec NR SR Vladimír Ledecký (Za Ľudí) Foto: TASR

Vláda, ktorá rezignovala na regionálny rozvoj, nemá moju podporu istú. Bývalý štátny tajomník Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR Vladimír Ledecký, ktorý sa po odchode z postu vracia do parlamentu, to uviedol v súvislosti s blížiacim sa hlasovaním o vyslovenie dôvery vláde Eduarda Hegera (OĽANO) v Národnej rade SR. Na sociálnej sieti kritizoval výber svojho nástupcu na ministerstve, ktoré vedie jeho stranícka šéfka Veronika Remišová.

“O pár dní bude vláda žiadať o dôveru v Národnej rade, kde som poslancom. Vláda, ktorá rezignovala na regionálny rozvoj nemá moju podporu istú a to kvôli mojej vlastnej strane. Niekde sa stala chyba,” uviedol Ledecký na sociálnej sieti.

“Budeme sa musieť rozprávať o tom, či sme stále strana regiónov, o ktorej sme vo volebnej kampani hovorili, alebo sme ďalšou stranou do radu tých, kde sa predseda snaží o všetkom rozhodovať sám a ostatní mu len pritakávajú,” myslí si Ledecký, ktorý v strane pôsobí ako podpredseda. Na ministerstve zastrešoval agendu regionálneho rozvoja. Hoci svojho nástupcu Dušana Veliča považuje za slušného človeka, nikdy sa podľa neho regiónom, a špeciálne najmenej rozvinutým, profesijne nevenoval.

sprava podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR Veronika Remišová (Za Ľudí) a ex štátny tajomník MIRRI SR Vladimír Ledecký (Za Ľudí) Foto: TASR

K Veličovej nominácii sa podľa Ledeckého nemali šancu vyjadriť zástupcovia regiónov ani expertná skupina regionálneho rozvoja strany Za ľudí. “Vo volebnom programe som tvoril kapitolu regionálneho rozvoja a mrzí ma, že ako bývalý štátny tajomník, ako podpredseda strany a krajský šéf strany v Prešovskom kraji som sa o nominácii dozvedel v utorok (13. 4.) v noci, zrejme rovnako ako ďalších šesť podpredsedov,” skonštatoval.

Ledecký skončil vo funkcii štátneho tajomníka MIRRI SR po vlastnej žiadosti o odvolanie. Zdôvodnil ju tým, že sa mu nepodarilo presadiť svoje zámery na pomoc vylúčeným komunitám. Pre svoje názory, postoje a dlhoročné skúsenosti v tejto oblasti podľa svojich slov nenašiel vo vedení ministerstva pochopenie.

- Reklama -